Een gehandicaptenparkeerkaart achter de ruit van een auto bij supermarkt Plus op het Meidoornplein in Wezep.
Volledig scherm
PREMIUM
Een gehandicaptenparkeerkaart achter de ruit van een auto bij supermarkt Plus op het Meidoornplein in Wezep. © Henri van der Beek

Fors duurdere parkeerkaart voor gehandicapten in Heerde en Oldebroek: ‘Dit kun je niet maken’

Een parkeerkaart voor gehandicapten? Dat is dan 235 euro, alstublieft. De prijs voor een speciaal plekje dicht bij huis, werk of andere voorziening gaat volgend jaar in Heerde en Oldebroek met tientjes omhoog. ,,Gemeenten vergeten dat gehandicapten ook met allerlei andere kosten te maken hebben.”

 1. Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma
  PREMIUM

  Acht ‘onmisbaren’ schrijven advies aan Rutte en daar werkte Theo (64) uit Harderwijk aan mee voor tv-programma

  Hij heeft het gevoel dat hij heeft mogen meepraten. De kans heeft gekregen een beetje invloed te hebben op het kabinetsbeleid. Als WZU-verpleegkundige in de ouderenzorg op de Noord Veluwe mocht Harderwijker Theo Bakker (64) aanschuiven bij zeven anderen uit de vitale beroepenbranche. Om samen een adviesrapport te maken. Dit alles in het decor van VPRO-tv-programma Tegenlicht. De Top der Onmisbaren 2020 wordt zondag 13 september uitgezonden.
 2. ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenprovincie van het land
  PREMIUM
  video & poll

  ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenpro­vin­cie van het land

  De wolvin die zich op de zuidelijke Veluwe tussen Apeldoorn en Arnhem lijkt te gaan vestigen is afkomstig uit de roedel op de Noord-Veluwe. Dat blijkt uit dna-onderzoek. Het is daarmee de eerste puur Nederlandse wolf, geboren en getogen op de Veluwe. ,,Ach ja, dat heb je in de provincie met de meeste natuur’’, zegt ‘wolvengedeputeerde’ Peter Drenth. Al is het nog wel even afwachten of de wolvin ook echt blijft.

Veluwe