Volledig scherm
PREMIUM
Een gehandicaptenparkeerkaart achter de ruit van een auto bij supermarkt Plus op het Meidoornplein in Wezep. © Henri van der Beek

Fors duurdere parkeerkaart voor gehandicapten in Heerde en Oldebroek: ‘Dit kun je niet maken’

Een parkeerkaart voor gehandicapten? Dat is dan 235 euro, alstublieft. De prijs voor een speciaal plekje dicht bij huis, werk of andere voorziening gaat volgend jaar in Heerde en Oldebroek met tientjes omhoog. ,,Gemeenten vergeten dat gehandicapten ook met allerlei andere kosten te maken hebben.”

Ze zijn een ergernis van de één en een uitkomst voor de ander: gehandicaptenparkeerplaatsen. Die paar vrije plekjes op een volle parkeerplaats. Vlak voor de deur van de kerk, supermarkt of sporthal. Parkeren op zo’n plek mag alleen met een speciale kaart achter de ruit. Het aanvragen kost geld. Hoeveel? Dat bepaalt een gemeente zelf. Als het maar niet meer is dan de kosten die een gemeente maakt.

78 euro duurder

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe