Volledig scherm
PREMIUM
Yasemin Cegerek, wethouder van de gemeente Heerde. © Marjolein Hermans

Geen gemeentepolis meer voor Heerder minima: ‘we zijn teleurgesteld en kwaad’

Er is nog geen zorgverzekeraar in beeld om in 2021 een collectieve verzekering te bieden aan Heerdenaren met een laag inkomen. Wethouder Yasemin Cegerek is des duivels. ,,Verzekeraars zijn blijkbaar vergeten dat ze een maatschappelijke rol vervullen. En onze minima worden daar de dupe van.’’

Al jaren biedt Heerde inwoners met een laag inkomen de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden een gemeentepolis af te sluiten bij Menzis. Maar die regeling komt eind volgend jaar dus te vervallen. Volgens Menzis is het namelijk niet rendabel om de gemeentepolis in Heerde in stand te houden. Daarom heeft de verzekeraar medio 2018 besloten het contract eenzijdig op te zeggen. De gemeente Heerde kreeg twee jaar respijt om een vervanger te zoeken. 

 1. Nieuwe ‘boerenpartij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’
  PREMIUM
  poll

  Nieuwe ‘boerenpar­tij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’

  Veertig jaar na het ter ziele gaan van de Boerenpartij in de landelijke politiek krijgt Nederland een nieuwe partij die zich specifiek richt op boeren. Dat is tenminste de wens van Deventenaar Caroline van der Plas (52) die met haar nieuwe BoerBurgerBeweging mee wil doen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar heeft dit nieuwe initiatief kans van slagen? Politicoloog en historicus Koen Vossen heeft er een hard hoofd in: ,,Misschien moeten ze Bennie Jolink even bellen.”
 2. Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?
  PREMIUM
  video

  Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?

  Nog nooit stelden zoveel mensen een testament op. Vooral ouderen staan massaal op de stoep van de notaris. En daarmee roept het de vraag op: kunnen ouderen met gebreken nog zelf beslissen over de erfenis? Notaris en poortwachter Eric Feijen uit Heerde schetst de moeilijkheid bij de laatste wil: ,,Ik had eens iemand waar weinig mee aan de hand leek, maar die na afloop ineens zei: ‘Dag dominee!”

Veluwe