De gemeente Heerde wil voorkomen dat plaatselijke boeren hun bedrijf moeten sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Heerde wil voorkomen dat plaatselijke boeren hun bedrijf moeten sluiten. © Rob Voss

Gemeente Heerde staat achter boeren: ‘Verplichte opkoopregelingen zijn niet de oplossing’

Burgemeester Jan Willem Wiggers en wethouder Wolbert Meijer gaan donderdag in gesprek met boeren uit Heerde. De gemeente wil zo steun betuigen aan de geplaagde sector.

8 reacties

 • Iris Geerders

  1 maand geleden
  Eigen (boeren)burger steunen prima, maar leid ze dan wel de goede kant op. Misschien eens even bij wat biologische veehouders gaan kijken die zonder kunstmest en andere zooi werken, minder melk produceren maar WEL beter verdienen. Het kan hoor, maar je moet wel willen. En als je bij die switch dan hulp nodig hebt vind ik het prima!
 • R Barlaeus

  1 maand geleden
  Dat een gemeenteraad achter zijn burgers staat is prima. Het is echter wel zo dat de gemeenteraad ook de verantwoordelijkheid heeft voor de natuur. De gemeenteraad dient nu wel randvoorwaarden te stellen aan die steun aan boeren want wetsovertredingen mogen niet door een gemeenteraad gesteund worden. Nu denken boeren dat ze in alles door de gemeenteraad worden gesteund en dat mag niet onvoorwaardelijk zo zijn!
 • Henk Liefers

  1 maand geleden
  Niet zo vreemd, de coalitie bestaat uit boeren en gereformeerden, dezelfde coalitie die andere ondernemers in de kou laat staan als het gaat om zaken als koopzondag.
 • Jo Pelders

  1 maand geleden
  Gemeente Heerde=verkeerd bezig. Kiezertjes slijmen in dit boerendorp. Wat zielig.
 • Johan De vries

  1 maand geleden
  Mooi dat er nog gemeenten bestaan die het eigen volk niét laten stikken.

Veluwe