Volledig scherm
De damesfiets van de vermiste man is langs de kant van het Apeldoorns Kanaal gevonden. © Stefan Verkerk

Gevonden lichaam in kanaal Wapenveld is van vermiste man (80)

VideoHet lichaam dat gistermiddag in het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld werd gevonden, is van de 80-jarige man die sinds zondagochtend werd vermist. Dat heeft de politie Gelderland bevestigd. 

Sinds gisterochtend was er een grote zoekactie gaande naar de 80-jarige man uit Wapenveld. Zijn fiets werd toen gevonden bij het Apeldoornse kanaal, maar van de man zelf ontbrak ieder spoor. Er werd met een helikopter gezocht en via Burgernet werd mensen om tips gevraagd. Ook werd een speciaal rechercheteam op de vermissingszaak gezet.

Geen misdrijf 

Iets na 14.00 uur werd een lichaam gevonden, maar de politie kon toen nog niet bevestigen dat het om de 80-jarige man ging. Inmiddels is na identificatie gebleken dat het inderdaad om de vermiste man gaat. Wat de oorzaak van zijn dood is, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat een misdrijf in ieder geval wordt uitgesloten. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe