Volledig scherm
PREMIUM
Een luchtballon en paarden op de foto zijn ter illustratie. Dit betreft dus niet de luchtballon in kwestie. © Huurdeman Caspar

Gewond veulen door luchtballon houdt Heerde behoorlijk bezig

Een Facebookbericht van Marijke Slok Soede-Vermeulen over een laagvliegende luchtballon die haar veulen ernstig verwondde, houdt de gemoederen sinds maandag behoorlijk bezig in Heerde. Het bericht werd honderden keren gedeeld en van allerlei opmerkingen voorzien.

Slok Soede-Vermeulen veranderde de dag erna de status van het bericht, zodat het niet meer openbaar te lezen is. Zelf wil ze niet verder ingaan op het voorval. Na overleg met de ballonvaartmaatschappij, besloot de Heerdense geen publiciteit meer te zoeken.

  1. Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg  nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?
    Vraag van de week

    Wat haalt een lagere snelheid op de snelweg nou uit voor plaatsen die er dichtbij liggen?

    De snelheid op delen van de A1 en A50 gaat omlaag naar 100 kilometer per uur, als het aan de politiek in Apeldoorn ligt. Ook sommige provinciale politici willen lagere limieten op snelwegen, D66 bepleit het landelijk. Dat is beter voor het milieu, veiliger, en gezonder voor de directe omgeving. Hoeveel precies? Dat is niet eenvoudig te zeggen - want afhankelijk van meerdere factoren.

Veluwe