Volledig scherm
De jonge haantjes die Wapenveld uit de slaap hielden zijn vandaag door de dierenambulance opgehaald. © Henri van der Beek

Haantjes die Wapenveld wakker hielden na mislukte examenstunt zijn allemaal gevangen

Drie Red Island haantjes die Wapenveld de afgelopen weken wakker kraaien, zijn vanmorgen gevangen door medewerkers van de dierenambulance. Een vierde heeft een thuis gevonden in een kippenren in de buurt. De vijfde werd vanavond gevangen.

De vijfde van de haantjes die vrijgelaten waren door scholieren van de Noordgouw na een mislukte eindexamenstunt was door buurtbewoners niet meer gezien. Verondersteld werd daarom dat dit diertje de tijdelijke vrijheid met zijn leven had moeten bekopen. Vanavond kon dat vijfde dier echter ook nog  in levende lijve gevangen worden. Dat meldt een woordvoerster van Christelijke scholengemeenschap De Noordgouw.

Verijdeld

De haantjes hebben een deel van Wapenveld op stelten gezet nadat ze tot twee keer toe losgelaten waren door leerlingen van middelbare school de Noordgouw in Heerde.

De haantjes zouden losgelaten worden in de school als examenstunt. Die stunt werd verijdeld, waarna de jongens de hanen uit de school moesten verwijderen.

Volledig scherm
De gevangen vijfde haan. © De Noordgouw

Kraaien

De haantjes bleken door de jongens losgelaten te zijn in een woonwijk. Nadat ze opnieuw gevangen waren, bleken ze later toch weer op straat te lopen en bewoners bij het Stationspark en de Jan Ligthartschool 's morgens uit bed te kraaien.

Een werknemer van De Noordgouw die de dieren toen heeft opgevangen, heeft ouders van de jongens bericht gestuurd. Daar is vervolgens taal noch teken van vernomen. In de nieuwe opvang hadden de haantjes ook geen rust. De hond van het gezin heeft het provisorisch aangebracht gaas losgekregen en zo zijn de haantjes opnieuw ontsnapt. 

Verschillende adressen

Vandaag (donderdag) is alsnog de dierenambulance ingeschakeld om de dieren te vangen en naar opvangadressen te brengen. Een medewerkster van de dierenbescherming meldt dat de haantjes naar verschillende opvangadressen gebracht worden. ,,Haantjes kunnen niet bij elkaar blijven omdat ze dan elkaar opjutten en blijven kraaien.’’

Veluwe