VV Heerde.
Volledig scherm
VV Heerde. © Google Streetview

Heerde privatiseert accommodaties buitensportclubs

De gemeente Heerde heeft een akkoord bereikt met de buitensportclubs over de privatisering van hun accommodaties. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om totaal 301.000 euro beschikbaar te stellen. 

Met dat bedrag wordt het achterstallig onderhoud weggewerkt en daarna wordt het eigendom overgedragen aan de sportclubs. Deze moeten vervolgens zelf het onderhoud voor hun rekening nemen.

Heet hangijzer

Privatisering van de buitensportclubs is al meer dan tien jaar onderwerp van overleg met de gemeente Heerde. Voor de kunstgrasvelden van de verschillende voetbalclubs werd al een beheersstichting opgericht en ook de grasvelden zijn inmiddels overgedragen aan de verenigingen. Wat nog restte waren de kleedkamers en dat was een heet hangijzer. 

Vochtproblemen

Wethouder Jan Berkhoff heeft nu met de clubs overeenstemming bereikt over het wegwerken van het achterstallig onderhoud voor de accommodaties worden overgedragen. VV Heerde ontvangt 43.000 euro, vv SEH 59.000 euro, de sv WZC 185.000 euro en atletiekvereniging De Gemzen 12.087 euro. De hogere bijdrage voor WZC heeft vooral te maken met vochtproblemen bij de voor een groot gedeelte ondergrondse kleedkamers.

Enorm

De accommodatie van VV Wapenveld blijft buiten deze overeenkomst. ,,Daar gaan we in overleg met de club een ander traject mee in. Het achterstallig onderhoud is daar enorm, de schatting loopt op naar een 100.000 euro. En dat is wel erg veel voor een club met maar één elftal dat ook nog eens recreatief voetbalt”, geeft Berkhoff aan. Het is nu aan de gemeenteraad om akkoord te gaan met de afwikkeling van deze lang slepende problematiek.

  1. Al acht bewoners verzorgingshuis Heerde overleden aan coronavirus: ‘Wie leeft er straks nog?’
    PREMIUM

    Al acht bewoners verzor­gings­huis Heerde overleden aan coronavi­rus: ‘Wie leeft er straks nog?’

    Woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde wordt keihard getroffen door het coronavirus. Inmiddels zijn van de zeventig bewoners acht mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Ziek personeel zit noodgedwongen thuis, militairen zijn ingevlogen om de verzorging over te nemen. Bezorgde familieleden van de kwetsbare bewoners houden hun hart vast. ‘Wie leeft er straks nog als we weer naar binnen mogen?’

Veluwe