De ‘Winterinzameling voor Lesbos’ in Heerde loopt zo goed, dat de initiatiefnemers besloten om de actie tijdelijk te stoppen. Anders wordt het te veel om op het Griekse vluchtelingeneiland te verwerken.
Volledig scherm
De ‘Winterinzameling voor Lesbos’ in Heerde loopt zo goed, dat de initiatiefnemers besloten om de actie tijdelijk te stoppen. Anders wordt het te veel om op het Griekse vluchtelingeneiland te verwerken. © Marijke Weststrate

Heerde stopt met inzamelen voor vluchtelingen op Lesbos: actie loopt te goed

De ‘Winteractie voor Lesbos’ in Heerde verloopt goed. Zo goed zelfs dat de initiatiefnemers de inzameling tijdelijk stoppen. Inmiddels zijn twee zeecontainers vol kleding, tenten en slaapzakken gevuld; en die komen niet alleen vanaf de Veluwe.

 1. Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’
  PREMIUM

  Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’

  Natuurbegraven is in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor eeuwige grafrust in het groen. Maar het verzet groeit ook. In Wapenveld heeft Natuurbegraven Nederland plannen voor een natuurbegraafplaats op twee landgoederen. Omwonenden vrezen voor een ‘massagraf’. ,,Straks liggen hier tienduizenden mensen uit heel Nederland begraven in een dorp van zesduizend inwoners. Ik moet er niet aan denken.”
 1. Rick Brink: pasje downloaden als je geen mondkapje kunt dragen
  Play

  Rick Brink: pasje downloaden als je geen mondkapje kunt dragen

 2. Gommers: 'Horeca kan pas open als risicogroep beschermd is'
  Play

  Gommers: 'Horeca kan pas open als risico­groep beschermd is'

Veluwe