Volledig scherm
Afvalcontainers in een woonwijk. © Jan Ruland van den Brink

Heerde wil weten wat inwoner van afvalinzameling vindt

Bij een deel van de inwoners van Heerde valt rond 14 september een vragenlijst van de gemeente in de brievenbus. Met de vragenlijst hoopt Heerde te weten te komen wat de inwoners van het dorp vinden van de plaatselijke afvalinzameling.

Onderzoeksbureau Integron voert het onderzoek voor de gemeente en afvalverwerker Rova uit. Wie de vragenlijst ontvangt, wordt bepaald door een steekproef. Met de resultaten van het onderzoek wil Heerde inzicht krijgen in de mate van tevredenheid onder de inwoners over het afval- en grondstoffenbeleid en over de inzameling van de verschillende afvalstromen. 'Uitverkorenen' voor de vragenlijst wordt verzocht even de vragen te beanwoorden. Dat kan digitaal, maar ook schriftelijk. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe