Volledig scherm
Afvalcontainers in een woonwijk. © Jan Ruland van den Brink

Heerde wil weten wat inwoner van afvalinzameling vindt

Bij een deel van de inwoners van Heerde valt rond 14 september een vragenlijst van de gemeente in de brievenbus. Met de vragenlijst hoopt Heerde te weten te komen wat de inwoners van het dorp vinden van de plaatselijke afvalinzameling.

Onderzoeksbureau Integron voert het onderzoek voor de gemeente en afvalverwerker Rova uit. Wie de vragenlijst ontvangt, wordt bepaald door een steekproef. Met de resultaten van het onderzoek wil Heerde inzicht krijgen in de mate van tevredenheid onder de inwoners over het afval- en grondstoffenbeleid en over de inzameling van de verschillende afvalstromen. 'Uitverkorenen' voor de vragenlijst wordt verzocht even de vragen te beanwoorden. Dat kan digitaal, maar ook schriftelijk. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt.

  1. Maatschappelijk werkster verdacht van oplichten dementerende vrouw uit Heerde

    Maatschap­pe­lijk werkster verdacht van oplichten dementeren­de vrouw uit Heerde

    Een 45-jarige inwoonster van ’t Harde zou als maatschappelijk werkster een dementerende vrouw in Heerde bijna 245.000 euro afhandig hebben gemaakt. Dat bleek gisteren op de rechtbank in Arnhem. De officier van justitie wil dat ze het bedrag inlevert. Daarnaast eiste hij een werkstraf van tweehonderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor valsheid in geschrifte en oplichting.

Veluwe