Vaste vervanger Johan Vorderman (l) en buurman Gert Karel Bruggert houden het melkveebedrijf gaande voor Evert Luchtenbeld en Jacomien Voorhorst, die Nieuw-Zeeland niet mogen verlaten vanwege de totale lockdown.
Volledig scherm
PREMIUM
Vaste vervanger Johan Vorderman (l) en buurman Gert Karel Bruggert houden het melkveebedrijf gaande voor Evert Luchtenbeld en Jacomien Voorhorst, die Nieuw-Zeeland niet mogen verlaten vanwege de totale lockdown. © Henri van der Beek

Helpende handen houden boerderij draaiende van gezin uit Marle dat muurvast zit in Nieuw-Zeeland

Ze hadden eind maart terug zullen zijn, maar vaste vervanger Johan Vorderman uit Vorchten moet het melkveebedrijf in Marle gaande zien te houden. Evert Luchtenbeld en Jacomien Voorhorst zitten sinds 23 maart met hun kinderen muurvast in Nieuw-Zeeland, dat op slot zit vanwege de totale lockdown.

‘En dan zit je ineens vast aan de andere kant van de wereld. In Nieuw-Zeeland om precies te zijn. Verder weg van huis kan niet’, schrijft Jacomien Voorhorst in haar blog voor het agrarische blad Nieuwe Oogst, waar ze normaal ook voor werkt. Ze bevindt zich daar samen met Evert Luchtenbeld, zoon Hermen, dochter Willemijn en dier vriend Pablo.

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe