Volledig scherm
Ochtendstond heeft goud in de mond op de schaapskooi in Heerde: Herder Lammert Niessing extra vroeg op pad tijdens de warmte. © Henri van de Beek

Henri van der Beek wint verkiezing nieuwsfoto 2016

REGIO - Fotograaf Henri van der Beek heeft de verkiezing beste nieuwsfoto gewonnen. Zijn foto van de kudde schapen tijdens de zonsopgang in Heerde kreeg maar liefst 166 stemmen. Van der Beek: ,,Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, maar ben er blij mee.’’

Tien fotografen zonden onlangs hun beste foto’s in. Lezers konden tot gistermiddag hun stem uitbrengen op de mooiste, meest ontroerende of meest indrukwekkende foto. Zij hadden keuze uit 25 foto’s. In totaal stemden 560 lezers.

Het was voor de fotograaf zo makkelijk nog niet om deze foto te maken. ,,Ik kreeg de opdracht om een foto te maken van de zonsopkomst. Nou ben ik niet snel tevreden over mijn foto’s, dus ben ik van hot naar her gereden om het perfecte plaatje te schieten. Van de schaapskooi in Heerde naar Veessen en vanaf daar nog verder richting de Ijssel. Uiteindelijk ben ik weer teruggegaan naar de schaapskooi en schoot ik dit plaatje. Deze foto is overigens niet bewerkt.’’ vertelt Van der Beek.

Van der Beek wint met zijn foto een ballonvaart voor twee personen. Onder de stemmers is een Podium Cadeaukaart ter waarde van 50 euro verloot.

Veluwe