Hittegolf of niet, de markt in Heerde gaat gewoon door.
Volledig scherm
PREMIUM
Hittegolf of niet, de markt in Heerde gaat gewoon door. © Henri van der Beek

Hittegolf of niet, handel op de markt in Heerde gaat gewoon door: ‘Dame bloot, handel dood? Gelukkig niet!

Hittegolf of niet, de markt in Heerde gaat gewoon door. De thermometer geeft 35 graden aan deze vrijdagmiddag maar dat maakt weinig indruk op de markthandelaren. En ook niet op het winkelend publiek. ‘Dame bloot, handel dood? Gelukkig niet!’. Een rondje over de markt.

 1. ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenprovincie van het land
  PREMIUM
  video & poll

  ‘Nieuwe’ wolvin blijkt welpje van roedel op Noord-Veluwe: Gelderland nu echt dé wolvenpro­vin­cie van het land

  De wolvin die zich op de zuidelijke Veluwe tussen Apeldoorn en Arnhem lijkt te gaan vestigen is afkomstig uit de roedel op de Noord-Veluwe. Dat blijkt uit dna-onderzoek. Het is daarmee de eerste puur Nederlandse wolf, geboren en getogen op de Veluwe. ,,Ach ja, dat heb je in de provincie met de meeste natuur’’, zegt ‘wolvengedeputeerde’ Peter Drenth. Al is het nog wel even afwachten of de wolvin ook echt blijft.
 2. Heerde komt in actie na brand op Lesbos: ‘Ze zijn de wanhoop nabij’
  PREMIUM

  Heerde komt in actie na brand op Lesbos: ‘Ze zijn de wanhoop nabij’

  ,,Ik heb vandaag 3000 euro overgemaakt naar Elly en Janet op Lesbos. Geld dat ze vandaag al besteden aan water en voedsel, ze zijn de wanhoop nabij.’’ Dat vertelt Marijke Weststrate, woordvoerder van de Heerder werkgroep die zich al sinds 2015 inzet voor de vluchtelingen in het nu door brand verwoeste kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Als het aan de werkgroep ligt, moet er eind november toch weer een zeecontainer vanuit Heerde op Lesbos arriveren.

Veluwe