Volledig scherm
PREMIUM
Op de Renderklippn stelt de gemeente Heerde een aanlijngebod in. eigen foto

Honden moeten voortaan aan de lijn in natuurgebied de Renderklippen bij Heerde

De gemeente Heerde stelt een aanlijngebod in voor honden in haar bos- en heidegebieden op de Renderklippen. Loslopen van honden is alleen mogelijk in het aangewezen hondenlosloopgebied. Daar geldt dat er maximaal drie honden per volwassene losgelaten mogen worden die dan ook nog eens onder appèl moeten staan.

,,Met deze maatregelen willen we zowel de kinderen, de schapen en anderen beschermen”, aldus burgemeester Jacqueline Koops. Begin maart werden drie schapen verwondt door loslopende honden. Herder Lammert Niesing was er toen helemaal klaar mee en wilde zelfs niet reageren. ,,Het helpt toch niet, ik ben er helemaal murw van”, liet Niesing toen weten. Ook zijn er regelmatig klachten dat kinderen lastiggevallen worden door al dan niet speelse honden. En onlangs kreeg de gemeenteraad nog een anonieme brief van een hardloper die zegt meermalen gebeten te zijn door honden. Met de nieuwe maatregel wil de gemeente nu rigoureus een einde maken aan de overlast.

  1. Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt
    PREMIUM
    VIDEO

    Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

    Johanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa.

Veluwe