Volledig scherm
De vlaggen gaan uit in Heerde op 17 april. © ANP

In Heerde worden alle straten versierd tijdens bevrijdingsdag op 17 april 2020

Het is de bedoeling om op 17 april 2020 in Heerde alle straten te versieren, om de viering van 75 jaar bevrijding extra kracht bij te zetten.

Op initiatief van de gemeente Heerde is een werkgroep gevormd om een programma te maken 75 jaar bevrijding. Dit jubileumfeest moet groots gevierd worden, vindt de werkgroep. De werkgroep stelt in een persbericht: ‘Ook in de straten moet dat zichtbaar zijn. De werkgroep roept iedereen dan ook op om hun buurt of straat op een passende manier te versieren. Het zou mooi zijn als deze versiering vanaf 17 april, de dag van de bevrijding van Heerde, te zien is.’

Al geruime tijd is de werkgroep ‘75 jaar bevrijding Heerde’ hard bezig om een programma voor volgend jaar in elkaar te zetten. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers uit verschillende geledingen van de samenleving, zoals de kerken, VisitHeerde en Cultuurplein Noord-Veluwe, en wordt ondersteund door de gemeente. In de periode van januari tot en met mei zijn er activiteiten van uiteenlopende aard gepland om de gebeurtenissen van 75 jaar geleden te herdenken en de vrijheid te vieren. 

Mensen die nog een initiatief willen aanmelden of suggesties hebben voor het versieren van de straten kunnen dat idee kenbaar maken aan Lijndert Liefers, l.liefers@heerde.nl.

Veluwe