Op de Hoog Buurloseweg bij Radio Kootwijk botste een motorrijder op een overstekend wild zwijn. Het dier overleefde de aanrijding niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Hoog Buurloseweg bij Radio Kootwijk botste een motorrijder op een overstekend wild zwijn. Het dier overleefde de aanrijding niet. © Pim Velthuizen

Jagers willen nieuwe vraag in rij-examen: Wat móet je doen na aanrijding met wild?

PollEen aanrijding met een wild dier moet gemeld worden bij de politie. Daarvan zijn automobilisten onvoldoende doordrongen, vindt de Koninklijke Nederlandse Jagersverenging. Zij wil dat deze wettelijke verplichting onderdeel wordt van het theorie-examen bij het CBR, zodat de verkeersveiligheid verbeterd kan worden. Veluwse rijscholen zijn niet enthousiast.

 1. KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’
  Check jouw gemeente

  KAART | Aantal nieuwe positieve tests in regio daalt wéér: Urk enige gemeente ‘in het rood’

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Oost-Nederland is vandaag opnieuw gedaald. Er zijn tussen gisterochtend en vanochtend 357 nieuwe positieve tests gemeld, een dag eerder waren dat er 428. Op de coronakaart zien we dat Urk nu de gemeente is met veruit de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Hattem, dat gisteren nog donkerrood kleurde op de kaart, doet het vandaag een stuk beter.
 2. Heerde zet digitaal warenhuis in tegen bol.com en Alibaba
  PREMIUM

  Heerde zet digitaal warenhuis in tegen bol.com en Alibaba

  De handen op elkaar krijgen voor een digitaal platform Heerde is één ding, een bedrag van 260.000 euro bij elkaar brengen om het te realiseren is een tweede. Als de gemeenteraad van Heerde maandag 14 juni akkoord gaat met een achtergestelde lening van 100.000 euro, zijn de initiatiefnemers een flink eind op weg. Het Ondernemersfonds Heerde heeft al een ton toegezegd en bij een drietal Heerder fondsen is de rest aangevraagd.

Veluwe