Johanna en Matthias Hutte uit Heerde laten huis en haard achter voor een tv-programma... ...dat na vier weken al stopt

VIDEOJohanna en Matthias Hutte zegden allebei hun baan op en verkochten hun huis in Heerde. Samen met hun twee dochters zouden ze van Noord- naar Zuid-Amerika reizen voor het tv-programma Wereldreis op Wielen. Ze lieten huis en haard achter, maar na 800 kilometer trok Talpa de stekker uit het programma. Het stel maakte van de nood een deugd. Met hun eigen camper reizen ze nu door Zuid-Europa. 

Johanna Hutte (36) had het al eens tegen haar man gezegd: ‘Zullen we ons huis verkopen, onze baan opzeggen en op wereldreis gaan?’ Maar Matthias (38) vond het een te grote stap. Hij was erg blij met zijn baan als leraar op praktijkschool De Boog in Apeldoorn en om nou alles achter te laten... 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe