Kinderen maken Van Meursweide in Heerde hondenpoep-vrij, maar voor hoe lang?

VIDEOGewapend met schepjes en plastic zakjes stormt groep 7 van basisschool Wereldwijs uit Heerde naar buiten. Ze hebben een missie: hondendrollen verzamelen. Giebelend en gillend lopen ze even later over de Van Meursweide. ‘Ieeuuww!’

Twee weken geleden spraken Julian en Lindsay namens de klas in bij de gemeenteraad. Hun boodschap was helder: het grote grasveld naast hun school ligt bezaaid met hondenpoep. Terwijl het een speelweide is. Of de gemeente daar niet iets aan kon doen? Nou, dat gebeurde. Maandagochtend werd op alle vier de hoeken van de Van Meursweide een bord geplaatst waarop staat dat het gebied verboden is voor honden. En daarom gaan de kinderen nu poep ruimen.

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe