Volledig scherm
Lid in de Orde van Oranje-Nassau © Kanselarij der Nederlandse Orden

Koninklijke onderscheiding Heerdenaar Egbert Regterschot

Heerdenaar Egbert Regterschot is koninklijk onderscheiden. Hij kreeg versierselen die behoren bij Lid in de Orde van Oranje Nassau vrijdagavond tijdens de Bindingsavond van de brandweer Heerde en Wapenveld opgespeld door burgemeester Fred de Graaf.

Egbert Regterschot is al 26 jaar brandweerman van het korps Heerde. Hij wordt bestempeld als een professionele brandweervrijwilliger die dag en nacht klaarstaat om zijn taak te verrichten. Zowel binnen als de gemeenschap van Heerde. Hij is bevelvoerder, instructeur, BOT'er (Bedrijfs Opvang Team), leerwerkplekbegeleider en diet voorts nog meer taken in de vereniging.

Regterschot is een gekend vraagbaak voor zijn collega’s en valt ook regelmatig in bij andere korpsen die personeel tekort komen. Verder is hij actief binnen de personeelsvereniging en verzorgt hij verschillende aankopen voor het korps.

Hartveilig

Behalve brandweerman is hij ook nog actief binnen Hartveilig wonen en collecteert hij voor de brandwondenstichting. Bij de Ontmoetingskerk in Heerde was hij actief als financieel redacteur (penningmeester) voor het kerkblad. En tenslotte was hij ook nog jarenlang lid van de ouderraad van de Emmaschool in Heerde.

Veluwe