Volledig scherm
Onrust in de straat in Wapenveld na het incident met de hooivork. © Stefan Verkerk / News United

Man (52) die buurman in Wapenveld stak met een hooivork hoeft toch de cel niet in

Een 52-jarige man die vorig jaar zomer in Wapenveld zijn overbuurman meerdere keren stak met een hooivork, hoeft toch niet de cel in. De rechter oordeelde in hoger beroep dat de man handelde uit noodweer. 

D.V., die tegenwoordig in Epe woont, had de hooivork - een tweepuntige riek - voor zich uitgestoken om zichzelf te beschermen tegen zijn buurman, zo verklaarde hij afgelopen januari tijdens de rechtszitting in Zutphen. ,,Die was helemaal door het dolle en probeerde mijn huis binnen te dringen.’’

Wat de aanleiding was voor de razernij van de buurman, is nooit opgehelderd. Het slachtoffer verklaarde nadien dat hij zich weinig meer van het voorval kon herinneren. 

Vier jaar cel

Afgelopen januari werd V. veroordeeld tot vier jaar cel. Ook moest het slachtoffer 4600 euro schadevergoeding betalen. 

Maar in hoger beroep is V. dus alsnog vrijgesproken. De rechter oordeelde dat de man handelde uit noodweer. Wel werd V. schuldig bevonden aan het uiten van dreigementen. De week celstraf die hij daarvoor kreeg opgelegd, heeft de Epenaar echter al uitgezeten. 

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe