Volledig scherm
De rechtbank in Zutphen. © Bertjan Kers/BD

Man uit Heerde mag geen contact meer hebben met zijn ex

 Een inwoner van Heerde mag vanaf donderdag op geen enkele manier meer contact opnemen met zijn voormalige vriendin in Meppel. Dat heeft de rechter in Zutphen bepaald. Doet de 39-jarige man dit wel, riskeert hij voor elke keer vastgezet te worden voor twee weken.

De man, J. van D., heeft in de periode van oktober vorig jaar tot begin februari dit jaar zijn voormalige vriendin lastig gevallen. Zij was er helemaal zat van: de telefoontjes, berichten via email, en zelfs foto’s van grafstenen met haar naam erop op facebook, zo blijkt uit de tenlastelegging van het Openbaar Ministerie.

Hulp

De man is zelf niet verschenen bij de behandeling van de zijn strafzaak in Zutphen. Uit de korte samenvatting die door de rechter is gegeven bleek dat hij niet gevoelig is voor hulp en begeleiding van de reclassering: hij zou zich daar vanwege hoogbegaafdheid boven verheven voelen.

De Heerdenaar kreeg een werkstraf opgelegd van 120 uur, daarnaast een voorwaardelijke celstraf van vier weken met een proeftijd van drie jaar. In die tijd mag hij zich niet in de omgeving van de vrouw vertonen, noch contact met haar opnemen, op straffe van twee weken cel bij elke overtreding.

Veluwe