Minister van volksgezondheid Hugo de Jonge (tweede van links) bezocht het logeerhuis Strandgoed in Ter Heijde van zorginstelling Pieter van Foreest bij de aftrap van de pilots.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van volksgezondheid Hugo de Jonge (tweede van links) bezocht het logeerhuis Strandgoed in Ter Heijde van zorginstelling Pieter van Foreest bij de aftrap van de pilots. © Ministerie van VWS

Mantelzorgers Heerde krijgen 'rust’ door logeerzorg

Heerde is één van de tien gemeenten in Nederland die starten met een pilot logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten. Door logeerzorg kunnen ouderen die thuis zorg krijgen van bijvoorbeeld een partner tijdelijk in een zorginstelling ‘logeren’ zodat de mantelzorger even op adem kan komen. 

Het ministerie van VWS ondersteunt de gemeenten met 1 miljoen euro vanuit het programma Langer Thuis. Met het geld kunnen gemeenten onder meer een coördinator voor de logeerzorg aanstellen. De pilots zijn er gekomen op initiatief van de Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Sophie Hermans (VVD).  Zorgaanbieders Viattence en ECR Groot Stokkert zijn twee aanbieders uit de gemeenten Epe en Heerde die sinds 2015 lokaal en regionaal ondersteuning bieden voor onder andere Logeeropvang en die meedoen aan de pilot.

Veluwe