Volledig scherm
Rond het restaurant vinden al een paar weken de nodige werkzaamheden plaats. Links op de achtergrond het transferium. © Anton van Noorel

McDonald’s Heerde gaat even dicht vanwege forse uitbreiding

Goed nieuws voor de hongerige en ongeduldige bezoekers van de McDonald’s in Heerde, op de grens met Epe: er komt een dual driveline, een McDrive met niet één, maar twee ‘praatpalen’. Vanwege de flinke uitbreidingswerkzaamheden van het restaurant gaat de vestiging aan de Eperweg begin november wel gedurende ruim 2 weken geheel dicht.

Momenteel vinden er in en rond het restaurant al de nodige werkzaamheden plaats, maar kunnen bezoekers er nog gewoon terecht voor eten en drinken. McDonald’s Nederland wil in Heerde graag meer gasten van dienst kunnen zijn, aldus woordvoerder Eunice Koekkoek. Naast een McDrive met twee bestelpunten (waarmee dus twee gasten tegelijk een bestelling kunnen doorgeven) komt er ook een McCafé. Daarnaast wordt het restaurant met vijftig zitplaatsen vergroot en komen er meer parkeerplaatsen. Voor kinderen is er in het vernieuwde restaurant straks ook een magic table, een digitale speltafel.

Nieuwe inrit

Direct naast de McDonald’s in Heerde ligt Transferium Horsthoek, met een grote parkeerplaats en een bushalte. Gemotoriseerd verkeer kan na de (her)opening van het restaurant vanaf die naastgelegen parkeerplekken bij het restaurant komen, dankzij een nieuwe inrit. ,,We maken deze nieuwe ontsluiting vanwege de aanpassing aan de provinciale weg’’, legt woordvoerder Eunice Koekkoek uit. De Eperweg (N794), vanaf de Zwarteweg tot aan de snelweg A50, wordt naar verwachting in het voorjaar van 2020 aangepakt.

De eerste paar weken is de vestiging in Heerde nog gewoon geopend. Van 4 tot en met 22 november is het restaurant in Heerde in zijn geheel gesloten en worden de bezoekers gewezen op alternatieve locaties van McDonald’s in Kampen en Zwolle. Vanaf 23 november is iedereen weer welkom in de vernieuwde vestiging aan de Eperweg.

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe