Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Roelofsen van de Nederlandse Stichting Geluidshinder. © ANP

Meetpunten bewijzen: Nederland stiller door coronacrisis

videoDe maatregelen rondom het coronavirus hebben onze regio een stuk stiller gemaakt, zo blijkt uit metingen. Het geluidsniveau is buiten gemiddeld met 2 tot 4 decibel afgenomen ten opzichte van januari van dit jaar: dat is zo’n beetje een halvering.

Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) en Sensornet, dat verspreid over Nederland een flink aantal meetpunten heeft. In onze regio zijn onder andere metingen gedaan in Biddinghuizen, Elburg en Wezep. Vooral in Elburg en Wezep nam het geluidsniveau af, namelijk met 3 decibel. In Flevoland met ‘slechts’ 1 decibel.

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe