Jumbo en Plus in Heerde willen open op zondag. Zo krijgen klanten meer ruimte om te winkelen en houden zij de omzet op peil, zodat geen boodschappen worden gedaan in buurgemeenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Jumbo en Plus in Heerde willen open op zondag. Zo krijgen klanten meer ruimte om te winkelen en houden zij de omzet op peil, zodat geen boodschappen worden gedaan in buurgemeenten. © Google Maps/Streetview

Mogen Jumbo en Plus in Heerde ‘voor de veiligheid’ open op zondag?

Supermarkten Plus en Jumbo in Heerde zwengelen de discussie over boodschappen doen op zondag weer aan. Zij willen een extra dag open om de toeloop van klanten beter te spreiden in deze coronacrisis. En om de omzet op peil te houden, nu Heerdenaren op de rustdag uitwijken naar buurgemeente Epe. Maar mag het?

 1. Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op
  PREMIUM
  video

  Door corona oefent Defensie op de Veluwe en dat levert een stortvloed aan klachten op

  Defensie oefent deze week weer met groot kaliber op het schietterrein ASK tussen ’t Harde en Wezep. Door de coronacrisis levert dat een stortvloed aan klachten op: van honderd per jaar naar soms wel honderd per week. Vooral door onwetendheid, hebben ze achter de hekken van het militaire schietterrein ontdekt. Majoor Rosloot heeft voor de zekerheid maar een nieuw antwoordapparaat gekocht.
 1. 'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk
  Play

  'Straatrace' in Epe blijkt remproeven van de politie te zijn na ongeluk

 2. de Stentor Nieuws Update: Ernstig bedrijfsongeval in Apeldoorn & Renske wil alleen maar roze
  Play
  VIDEO

  de Stentor Nieuws Update: Een ernstig bedrijfson­ge­val en Renske wil alleen roze

  5 maart

Veluwe