Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Veldkamp (28) uit Heerde wil naar Amerika voor behandeling van haar hersenletsel. Om de kosten á 15.000 euro te kunnen betalen, houdt zij een inzamelactie. © Melissa Veldkamp

Na smak op betonnen vloer wil Melissa (28) uit Heerde haar oude leven terugkrijgen in Amerikaanse ‘wonderkliniek’

Een harde val op een betonnen vloer gooit het leven van Melissa Veldkamp (28) uit Heerde overhoop. Wat ruim twee jaar geleden een onschuldige hersenschudding lijkt, is blijvend hersenletsel en een whiplash. 

Terwijl vrienden en vriendinnen denken aan een baan, huis of kinderen, staat haar hoofd letterlijk naar iets heel anders. Melissa wil voor een ‘baanbrekende behandeling’ in februari naar een ‘wonderkliniek’ in Amerika. Voor de kosten á 15.000 euro start ze een inzamelactie.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe