Nachtelijke brand verwoest woning in Heerde

videoEen woning aan de Terpweg in Heerde is afgelopen nacht volledig verwoest door brand. De vlammen sloegen metershoog uit het dak van het huis.

Omstreeks tien over twaalf kregen de brandweerkorpsen van Heerde, Oene, Hattem, Elburg en Wapenveld de melding van de woningbrand binnen. Ter plaatse bleek er brand te zijn uitgebroken in de ruimte tussen de woning en de schuur. 

De brand kon zich razendsnel uitbreiden; binnen enkele minuten stond de zolderverdieping van de woning in lichterlaaie. De vlammen sloegen metershoog uit het dak van de woning.

De bewoners konden op tijd het huis ontvluchten. Zij zijn opgevangen door de buren en later hebben de hulpdiensten ze geholpen. De bewoners zijn voor zover bekend ongedeerd gebleven.

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nablussen. Wat de exacte oorzaak van de brand is, wordt nog onderzocht.

Volledig scherm
Een woning aan de Terpweg in Heerde is in de nacht van maandag op dinsdag volledig door brand verwoest. © Stefan Verkerk / News United
  1. De pil op Marktplaats kopen? Niet doen! ‘Je weet niet wat je dan slikt’
    PREMIUM

    De pil op Markt­plaats kopen? Niet doen! ‘Je weet niet wat je dan slikt’

    De anticonceptiepil is al maanden amper te verkrijgen. De schaarste van de populaire pil leidt tot een ruilhandel op Marktplaats en social media. Gevaarlijk en bovendien verboden, zegt apotheker Ruud Timmerman in Heerde. Abortuskliniek Stimezo vreest een toename van ongewenste zwangerschappen. Maar er is ook goed nieuws: een aantal geneesmiddelenfabrikanten geeft aan de pil binnenkort weer te kunnen leveren.

Veluwe