Het edelhert overleefde de nachtelijke aanrijding niet.
Volledig scherm
Het edelhert overleefde de nachtelijke aanrijding niet. © Stefan Verkerk

Nachtelijke ‘wandeling’ van edelhert bij Heerde loopt niet goed af: dier dood en flinke schade

Een flinke klap vannacht op de Kamperweg tussen Heerde en Wezep. Daar knalde een automobilist op een edelhert, dat plotseling de weg overstak. Het dier overleefde dit niet. De bestuurder van de Citroën Berlingo hield geen lichamelijke klachten over aan de botsing, maar zijn auto liep wel flinke schade op.

De aanrijding vond afgelopen nacht rond 03.45 uur plaats, vlak voor de kruising tussen de Kamperweg en de Nieuwe Zuidweg. De nietsvermoedende bestuurder kreeg de schrik van z’n leven toen vlak voor die kruising ineens een edelhert de weg op kwam lopen. De automobilist kon het dier niet meer ontwijken.

Flinke schade

Het hert is meegenomen door de Stichting Groennetwerk. Op deze weg op de Veluwe vinden vaker aanrijdingen met wild plaats. Vanaf de kruising tussen de Kamperweg en de Nieuwe Zuidweg geldt tot aan de kruising met de Hessenweg bij Wezep daarom een adviessnelheid van 60 kilometer per uur vanwege overstekende dieren. 

Politie en ambulance kwamen na het ongeval ter plaatse. De bestuurder werd door de hulpdiensten gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De Citroën Berlingo waarin de man reed raakte door de botsing flink beschadigd, vooral aan de voorkant. Onder meer de voorruit kreeg een flinke klap. Het voertuig moest worden afgesleept. 

De aanrijding met de ree leverde forse schade op aan de auto. Het dier overleefde het bovendien niet.
Volledig scherm
De aanrijding met de ree leverde forse schade op aan de auto. Het dier overleefde het bovendien niet. © Stefan Verkerk
  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe