Bij de onder de gemeente Heerde vallende voetbalclub Wapenveld wordt zelfs op de bank gepaft.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de onder de gemeente Heerde vallende voetbalclub Wapenveld wordt zelfs op de bank gepaft. © Henri van der Beek

Nergens in Gelderland roken zoveel jongeren als in deze Veluwse gemeente: ‘Maak ik me zorgen over’

met kaartWat is er in Heerde aan de hand? De Noord-Veluwse gemeente heeft de meeste jonge rokers van heel Gelderland, blijkt uit onderzoek van Independer. Volgens de vergelijkingssite is er in Nederland sowieso een flinke toename van paffende tieners.

25 reacties

 • H Dekker v/d Werfhorst

  1 maand geleden
  Niks mis lekker een sigaretje roken. Goed dat de jeugd dat ook gelukkig weer door heeft!
 • Wilbert Boekholt

  2 maanden geleden
  Ik rook 2 zware pakjes Vanelle export door de de weeks in de Cantharel
 • Dirk hoekert

  2 maanden geleden
  Als vader van 4 valt het mij ook op. We hebben een kroegje in een tuinhuisje gemaakt en als de 2 oudsten daar zitten met vrienden wordt er heel wat afgepaft. Ik informeer mijn eigen kinderen over de gevolgen en accepteer dat ze af en toe een sigaretje pakken. Wat ik niet begrijp is hoe de sigaret zo populair wordt. Er mag geen reclame gemaakt, een pakje is erg duur en er zijn steeds minder verkooppunten waar ze ook nog eens uit t zicht staan. Dat lijkt niet te werken. Het waarom interesseert mij
 • Jk Halstra

  2 maanden geleden
  Lekker doorgaan met roken. Zakt de pensioen leeftijd ook weer!
 • Gerard Bossenbroek

  2 maanden geleden
  Het is een misvatting dat het roken op sportvelden verboden is. De club bepaalt zelf of er een verbod op roken ingesteld kan worden, door middel van een algemene ledenvergadering. Bij onze vereniging, een zaterdag voetbalclub, is er een verbod op jeugdavonden en de zaterdagmorgen tijdens de wedstrijden. ook de kantine en de tribune zijn rookvrij. langs de lijn mag wie dat wil rustig een sigaretje of een sigaartje gerookt worden. Iedereen tevreden.