Volledig scherm
De voormalige Prins Willem Alexanderschool in Heerde gaat dit voorjaar tegen de grond. © Google Streetview

Nieuwbouwwoningen voormalige Willem Alexanderschool in Heerde eind maart in verkoop

Projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis verwacht eind maart of begin april te starten met de verkoop van 14 nieuwbouwwoningen op de locatie van de voormalige Willem Alexanderschool aan de Rooboerskamp in Heerde. 

Er worden 4 hoekwoningen, 8 tussenwoningen en 2 twee-onder-een-kap-woningen gebouwd. De te bouwen woningen vallen in verschillende prijsklassen en hebben diverse voorzieningen. Daardoor zijn er ook mogelijkheden voor starters en senioren. 

Gasloos

Ook worden er 10 sociale huurwoningen gebouwd op de plek waar nu nog de oude basisschool staat.  De gemeente heeft gevraagd om duurzame woningen, daarom worden de woningen gasloos aangelegd en voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. 

Hogepad

De koopwoningen komen langs het Hogepad. Het blok met huurwoningen wordt aan de zuidoostelijke kant van het terrein gebouwd.

Volledig scherm
Op de plek van de voormalige Prins Willem Alexanderschool in Heerde komen ruim twintig woningen. Op de voorgrond de koopwoningen. Linksboven de te bouwen huurwoningen. © Roosdom Tijhuis

De school is al jaren niet meer in gebruik nadat de Prins Willem Alexanderschool in 2013 het gebouw verliet. De school is een paar jaar later gefuseerd met de Emmaschool, waarna de nieuwe basisschool Wereldwijs in MFC De Heerd onderdak kreeg.

Inbreiding

Door het inbreidingsplan verbetert de woonkwaliteit van Heerde. De directe omgeving profiteert omdat een in onbruik geraakt gebouw gesloopt wordt en de  nieuwbouw en verbetering levert aan de vitaliteit en veiligheid. Heerde als geheel profiteert door verruiming van de woonmogelijkheden binnen de bebouwde kom. De gemeente heeft beleid gericht inbreiding en herstructurering omdat er amper uitbreidingsmogelijkheden zijn.

Procedure

De verkoop van de woningen kan starten nadat de bestemmingsplanprocedure doorlopen is. Daarvoor moet de gemeenteraad in de komende vergaderingen akkoord geven op het bestemmingsplan. Op 13 januari worden de plannen behandeld in de raadscommissie.

Het bestemmingsplan heeft in de zomer ter inzage gelegen, maar er zijn geen reacties binnengekomen met commentaar op de plannen. Het plan is dus ook niet aangepast.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe