Volledig scherm
© ThinkStock

Nieuwe woonvorm voor cliënten met dementie bij Rehoboth Wapenveld

WAPENVELD - WZU Veluwe gaat op haar locatie Rehoboth in Wapenveld een nieuwe afdeling creëren voor cliënten met een vergevorderde vorm van dementie. Cliënten die daarvoor niet in aanmerking komen maar nu wel in een van de tien beoogde appartementen wonen, moeten gedwongen verhuizen.

Voor de nieuwe afdeling is acht fte nodig, waarvoor vanmiddag intern vacatures worden verspreid.

Uitbreiding
De medewerkers van Rehoboth zijn maandagavond ingelicht over de plannen van WZU Veluwe. Volgens woordvoerder Terèse Buter is er positief op gereageerd. "Men is heel enthousiast over het plan, want het betekent een uitbreiding van het zorgaanbod." Nu kan het nog zo zijn dat cliënten met een vergevorderde vorm van dementie (in de zorg spreekt men over ZZP 5 en 7) naar een andere locatie moeten verhuizen.

Verschuiving
Volgens Buter zullen er geen gedwongen ontslagen vallen. Wel kan het zo zijn dat medewerkers wellicht tegen hun zin een andere functie krijgen. De acht fte komen namelijk niet bovenop de huidige formatie. "Er is sprake van een verschuiving."
Gevolg van het besluit is wel dat de mensen die nu in de appartementen wonen, plaats moeten maken voor de nieuwe afdeling. "Het gaat om maximaal tien cliënten, maar de verwachting is dat een aantal van hen in aanmerking komt voor de nieuwe afdeling."

De nieuwe afdeling zal naar verwachting in de laatste week van januari geopend worden.

Veluwe