Grote opluchting bij Jos Groothedde (links) en Mark Spikker van de ouderinitiatiefgroep Horsthoekschool. De toekomst van het school is slechts één hamerklap verwijderd van haar voortbestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Grote opluchting bij Jos Groothedde (links) en Mark Spikker van de ouderinitiatiefgroep Horsthoekschool. De toekomst van het school is slechts één hamerklap verwijderd van haar voortbestaan. © Henri van der Beek

Nog één hamerklap om toekomst Horsthoekschool in Heerde veilig te stellen

Nog één hamerslag is de Horsthoekschool verwijderd van haar voortbestaan. Maandagavond 25 januari moet die klap gegeven worden. Alle raadsfracties staan unaniem achter het voorstel van het college om het schoolgebouw voor één euro over te doen naar een nieuwe stichting. Die krijgt een bruidsschat van 600.000 euro mee om de school toekomstbestendig te maken. 

 1. Roep om extra handjes bij eerste ‘coronaverkiezingen’ zwelt aan op Veluwe: ‘Studenten, meld je aan!’
  PREMIUM

  Roep om extra handjes bij eerste ‘coronaver­kie­zin­gen’ zwelt aan op Veluwe: ‘Studenten, meld je aan!’

  De eerste verkiezingen in coronatijd - voor de Tweede Kamer op 15, 16 en 17 maart - zorgen voor flinke hoofdbrekens bij de Veluwse gemeentes. Ga maar na: veel vaste stembureaus in scholen en zorgcentra vallen weg en er zijn honderden extra vrijwilligers nodig om alles veilig en schoon te houden. Om over de extra kosten nog maar te zwijgen. Elke gemeente vindt er haar eigen oplossingen voor, zo blijkt uit een rondgang.
 1. Flinke rookontwikkeling bij brand die garage Putten verwoest
  Play

  Flinke rookontwik­ke­ling bij brand die garage Putten verwoest

 2. Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen!
  Play

  Eindelijk, de sneeuwpret kan beginnen!

Veluwe