Nog veel vragen over nachtelijke woningbrand in Heerde

VideoDe politie kon dinsdag nog niet aangeven wat de oorzaak van de woningbrand aan de Terpweg  in Heerde is. ,,Het onderzoek loopt nog’’, reageerde communicatieadviseur Tilde van den Brink. ,,Over de vraag of er al dan niet sprake is van brandstichting, is op dit moment nog geen uitsluitsel te geven.’’

De brand ontstond dinsdagmorgen even na middernacht tussen de schuur en de woning. Al snel stond de bovenverdieping van de woning in lichterlaaie.  Alleen de moeder des huizes en haar zestienjarige zoon waren thuis. Zij wisten tijdig naar buiten te komen  en bleven ongedeerd.  

Dat geldt niet voor het huis. De bovenverdieping is door het vuur volledig verwoest. Of het huis te renoveren valt of volledig tegen de vlakte moet om een nieuwe woning te bouwen, was gistermiddag nog ongewis. 

Volledig scherm
De bovenverdieping van de woning aan de Terpweg is door de brand volledig verwoest. © Arnoud Heins

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Veluwe