Noordgouw Survivalrun brengt honderden scholieren in beweging

videoDe Noordgouw Survivalrun rond de Schaapskooi in Heerde is een uitdaging. Niet alleen voor de scholieren die zich vandaag door het bos en over de hei in het zweet renden, maar ook voor studenten van de Calo op Windesheim en van studenten sport en bewegen van het Deltion College.

De negende survivalrun telt meer dan vijfhonderd deelnemers. Voornamelijk basisscholieren van scholen uit onder meer Heerde, Oldebroek, Epe, Vaassen en Zwolle. Ook een groep van ongeveer dertig tweedeklassers van christelijk college De Noordgouw uit Heerde doet mee aan het parcours van 5 kilometer.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe