Hier werd het startsein gegeven voor de aanleg van de groene kabel aan de Bijsterboschweg in Heerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Hier werd het startsein gegeven voor de aanleg van de groene kabel aan de Bijsterboschweg in Heerde. © archief Anton Van Noorel

Noordoost-Veluwe maakt, na enige vertraging, kennis met glasvezel

De eerste huishoudens op de Noordoost-Veluwe hebben inmiddels een actieve glasvezelverbinding, of krijgen dat anders op zeer korte termijn. Voor een deel komt dat ietsje later dan gepland, mede na wat vertraging rondom het zogeheten hoofdverdeelpunt aan de Bijsterboschweg in Heerde.

In april vorig jaar is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel op de Noordoost-Veluwe. Inwoners in het buitengebied van de gemeenten Heerde, Hattem, Epe én Marle en Welsum (gemeente Olst-Wijhe) kunnen na installatie gebruikmaken van bijvoorbeeld snel internet.

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe