Volledig scherm
PREMIUM
Hier werd het startsein gegeven voor de aanleg van de groene kabel aan de Bijsterboschweg in Heerde. © archief Anton Van Noorel

Noordoost-Veluwe maakt, na enige vertraging, kennis met glasvezel

De eerste huishoudens op de Noordoost-Veluwe hebben inmiddels een actieve glasvezelverbinding, of krijgen dat anders op zeer korte termijn. Voor een deel komt dat ietsje later dan gepland, mede na wat vertraging rondom het zogeheten hoofdverdeelpunt aan de Bijsterboschweg in Heerde.

In april vorig jaar is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel op de Noordoost-Veluwe. Inwoners in het buitengebied van de gemeenten Heerde, Hattem, Epe én Marle en Welsum (gemeente Olst-Wijhe) kunnen na installatie gebruikmaken van bijvoorbeeld snel internet.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe