Volledig scherm
© Thinkstock

Opa uit Veessen misbruikt vijftien jaar lang zijn kleindochters

ZUTPHEN - Hartverscheurend waren de slachtofferverklaringen in de rechtbank van Zutphen. De 80-jarige Willem van W. uit Veessen stond terecht voor jarenlang en ernstig misbruik van drie kleindochters. Dat gebeurde tussen 1999 en 2014. De meisjes – waaronder twee zusjes - waren in de leeftijd van zes tot twaalf jaar toen het gebeurde.

Opa misbruikte de kinderen in zijn woning, in zijn auto, in een camper. Als ze bij hem logeerden of hij oppaste. Oma verklaarde toen het aan het licht kwam, dat ze nooit iets heeft gemerkt en nooit iets heeft geweten.

De meisjes wisten het niet van elkaar. Uiteindelijk deden alle slachtoffers aangifte. In december 2015. Officier van justitie Leunk eiste een gevangenisstraf van 24 maanden.

De verdachte zelf was de grote afwezige in de rechtszaal. Hij zou te ziek zijn om te kunnen komen. De rechtbank liet de zaak toch doorgaan, omdat de zaak in juni ook al was uitgesteld. En de slachtoffers hopen op een uitspraak, voordat de man die ze geen opa meer noemen overlijdt.

De rechtbank doet op 11 november uitspraak.

Veluwe