Volledig scherm
© Politie Landelijke Eenheid

Opmerkelijke ‘trip’ automobilist bij Heerde: gepakt met 25 (!) keer te veel amfetamine in zijn lijf

videoHij was een eind van huis tijdens een opmerkelijke ‘trip’, als je cijfers van de politie mag geloven: een man uit Kerkrade werd bij Heerde betrapt op een sterk staaltje drugsrijden...

De Landelijke Eenheid van de politie meldt op Twitter dat de Limburger maarliefst 25 keer meer amfetamine in zijn bloed had dan is toegestaan. 25 keer meer drugs van deze soort in je lijf dan nog mag. Bovendien had hij cannabis gebruikt: ook daarmee ging hij over schreef.  

Sinds een paar jaar kent Nederland drugsgrenzen zoals die al veel langer voor alcohol gelden. Heb je er te veel van in je lichaam, dan beinvloedt het je rijvaardigheid. Sinds agenten ook kunnen testen op verschillende soorten drugs, lopen niet alleen nog maar drankrijders, maar ook drugsrijders tegen de lamp. 

Resultaat

De man uit Kerkrade maakte het wel heel bont. Hij werd drie weken geleden betrapt bij Heerde, de politie meldt op de dag voor Hemelvaart de onderzoeksresultaten. 

Amfetamine is een oppeppend middel, leggen de deskundigen van Jellinek uit op hun website. ,,Amfetamine (oftewel speed of pep) is een oppeppend middel dat in een laboratorium wordt gemaakt.’’ Het wordt ook wel speed genoemd.

De politie rolt regelmatig illegale drugslabs op, waar vaak xtc en amfetamine worden geproduceerd. In deze video gebruikt de politie een drone bij het opsporen van verdachte zaakjes:

Veluwe