Burgemeester Jacqueline Koops-Scheele overhandigt woensdagmorgen de bloemen aan Jacob Logtenberg.
Volledig scherm
Burgemeester Jacqueline Koops-Scheele overhandigt woensdagmorgen de bloemen aan Jacob Logtenberg. © Henri van der Beek

Oudste inwoner van Heerde (104) heeft meerdere keren feest

Het is inmiddels al meer dan een maand geleden, maar dat mag de pret niet drukken. Jacob Logtenberg uit Wapenveld is 104 jaar oud geworden op 16 januari en kreeg daarom woensdagmorgen bezoek van Jacqueline Koops-Scheele, de nieuwbakken burgemeester van Heerde.

,,Er is gewacht met dit bezoek tot de installatie van de nieuwe burgemeester. Dit wilden wij graag en Jacob ook”, zegt Alie Hilbrink uit Heerde. Zij is samen met haar man Herman de enige familie van de oudste inwoner van de gemeente Heerde, die lange tijd veehouder is geweest in Oene.

Drinken

Logtenberg woont nu in woonzorgcentrum Rehoboth in Wapenveld. ,,Hij ziet en hoort slecht. Mijn man en ik zijn er vaak en helpen hem veel”, zegt nicht Hilbrink. ,,Hij is altijd vrijgezel geweest. En hij heeft nooit gerookt of gedronken. Dat is zijn geheim, zegt hij altijd.” 

Aan aandacht geen gebrek voor Logtenberg: zijn verjaardag wordt verspreid gevierd. ,,Iedere week komt er wel iemand, zoals neven en nichtjes en oude buren. En dan nemen wij gebak mee. Nu heeft hij een mooie bos bloemen gekregen van de burgemeester. Het was heel gezellig.”

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe