(archieffoto) Peter Bakker (rechts) heeft boek geschreven over de 100 jarige geschiedenis van de Ontmoetingskerk in Heerde.
Volledig scherm
(archieffoto) Peter Bakker (rechts) heeft boek geschreven over de 100 jarige geschiedenis van de Ontmoetingskerk in Heerde. © Foto van de Biezen

Peter Bakker uit Heerde krijgt lintje

Peter Bakker uit Heerde is dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarige bestaan van de Ontmoetingskerk in zijn woonplaats.

Tijdens de viering werd een boek van zijn hand gepresenteerd over de geschiedenis van de Ontmoetingskerk. Hij heeft daarvoor vele jaren onderzoek verricht, gesprekken gevoerd en foto’s en oude kerkelijke voorwerpen verzameld. 

Bakker kreeg de onderscheiding omdat hij zich al bijna vijftig jaar lang inzet voor de samenleving. Voor de Protestante kerk (Ontmoetingskerk) in Heerde was hij onder andere voorzitter en lid van verschillende commissies. Daarnaast is hij al veertig jaar actief als (hulp)koster.

Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de realisatie van een nieuw orgel in de Ontmoetingskerk. Hij heeft toen ook een boekje geschreven over de geschiedenis van het pijporgel. Verder was hij jarenlang lid van de commissie van Beheer (thans Kerkrentmeester) en voorzitter van de activiteitencommissie.

Buiten de kerk om heeft hij zich ingezet voor de oprichting van een kledingbank in Heerde en meer dan 15 jaar was hij organisator voor de diaconale werkgroep Polen. Verder is de heer Bakker onder andere oprichter van de Heerder jeu-de-boulesclub Or-toss en vrijwilliger bij zorgcentrum Brinkhoven.

  1. Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronadoden: ‘RIVM-cijfers zijn incompleet, maar die van ons ook’
    PREMIUM

    Zwolse huisarts zoekt naar verborgen coronado­den: ‘RI­VM-cij­fers zijn incompleet, maar die van ons ook’

    De Zwolse huisarts Marco Blanker zoekt uit hoeveel mensen er aan corona zijn overleden, zonder dat ze getest zijn. Deze doden worden niet vermeld in de RIVM-cijfers – waarin alleen positief geteste sterfgevallen voorkomen – en worden daarom ook wel de ‘verborgen coronadoden’ genoemd. Uit eerste onderzoek onder huisartsen bleek eerder al dat het om honderden patiënten gaat.

Veluwe