Volledig scherm
Pitstop voor Max Verstappen op het circuit van Sepang tijdens de Grote Prijs van Maleisië. Afbeelding ter illustratie. © ANP

Pit Stop Challenge bij Veluwse tankstations

Altijd al eens een pit stop willen uitvoeren op een heuse Formule-1 auto? De komende weken zijn er diverse mogelijkheden op de Veluwe om dat eens te proberen.

De Pit Stop Challenge van raceteam Red Bull komt namelijk naar Nederland. En dat biedt alle Formule 1-liefhebbers de kans om eens een pitstop uit te proberen op een racewegen. Van alle deelnemers aan de Pit Stop Challenge worden ook de tijden geregistreerd. Wie aan het eind van de tour door Nederland de allersnelste tijd heeft, wint een reis naar de Red Bull Racing Factory in Milton Keynes (Engeland).

Snelweg

De Pit Stop Challenge van Red Bull bezoekt drie landen deze zomer: Denemarken, Taiwan en ook Nederland. De competitie is een maand te spelen in eigen land, waaronder tijdens drie dagen bij Veluwse tankstations langs de snelweg.

Op 30 mei (Hemelvaartsdag) is de game aanwezig bij Esso Het Veen langs de A50 bij Heerde, richting Apeldoorn. Daarnaast is de game op 3 juni in Wezep bij Esso ’t Loo (A28) en op 4 juni bij Esso Willemsbos (A28, Nunspeet). Tussen 10.00 en 18.00 uur kan iedereen de uitdaging aangaan.

Veluwe