Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan Berkhoff (CDA). © Henri van der Beek

Plan voor appartementen in centrum van Heerde afgeschoten door gemeentebestuur

Het Heerder college van burgemeester en wethouders ziet vooralsnog niets in het ruilen van winkelruimte voor appartementen om de herontwikkeling van het pand Van Setten/Van Loenen in het hart van Heerde mogelijk te maken. ,,We houden vast aan de centrumvisie, andere oplossingen hebben geen voorkeur", aldus wethouder Jan Berkhoff.

De ontwikkeling van het prominente pand in de Dorpsstraat in combinatie met de leegstaande gemeentewerf, is al jaren onderwerp van gesprek in Heerde. Wethouder Berkhoff wijst met zijn stellingname, geuit tijdens de algemene beschouwingen, indirect het eind mei gepresenteerde plan van ontwikkelaar Aart van Ommen af. In overleg met de eigenaar, aannemersbedrijf van Laar uit Wapenveld, was de bouw van zes luxe appartementen - koopprijs rond de 700.000 euro - voorzien.

 1. Nieuwe ‘boerenpartij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’
  PREMIUM
  poll

  Nieuwe ‘boerenpar­tij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’

  Veertig jaar na het ter ziele gaan van de Boerenpartij in de landelijke politiek krijgt Nederland een nieuwe partij die zich specifiek richt op boeren. Dat is tenminste de wens van Deventenaar Caroline van der Plas (52) die met haar nieuwe BoerBurgerBeweging mee wil doen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar heeft dit nieuwe initiatief kans van slagen? Politicoloog en historicus Koen Vossen heeft er een hard hoofd in: ,,Misschien moeten ze Bennie Jolink even bellen.”
 2. Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?
  PREMIUM
  video

  Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?

  Nog nooit stelden zoveel mensen een testament op. Vooral ouderen staan massaal op de stoep van de notaris. En daarmee roept het de vraag op: kunnen ouderen met gebreken nog zelf beslissen over de erfenis? Notaris en poortwachter Eric Feijen uit Heerde schetst de moeilijkheid bij de laatste wil: ,,Ik had eens iemand waar weinig mee aan de hand leek, maar die na afloop ineens zei: ‘Dag dominee!”

Veluwe