Politie haalt lichaam uit het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld

Update & videoHet lichaam dat door een team van de politie Noord en Oost Gelderland rond 14 uur werd gevonden in het Apeldoorns Kanaal in Wapenveld, is inmiddels uit het water gehaald.

Of het gevonden lichaam dat van de vermiste 80-jarige man uit Wapenveld is kan de politie nog niet bevestigen. 

Sinds vanochtend heeft de politie in Wapenveld gezocht naar een 80-jarige man uit die plaats. Omdat de fiets van de man bij het Apeldoorns Kanaal was gevonden, maar de man zelf spoorloos was, werd een grote zoekactie gestart. Eerst werd met een helikopter de omgeving afgespeurd, maar dat leidde niet tot resultaat. Via Burgernet vroeg de politie aan mensen in Wapenveld om tips over de vermiste man. 

Water

De politie besloot een rechercheteam in te zetten dat gespecialiseerd is in het zoeken naar mensen in het water. Iets na 14 uur werd een lichaam aangetroffen. 

Volledig scherm
De damesfiets van de vermiste man is langs de kant van het Apeldoorns Kanaal gevonden. © Stefan Verkerk
  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe