Een chinook haalt water bij het Heerderstrand. De golven die daarbij ontstaan, zouden een belemmering kunnen vormen voor zonnepanelen op het water.
Volledig scherm
Een chinook haalt water bij het Heerderstrand. De golven die daarbij ontstaan, zouden een belemmering kunnen vormen voor zonnepanelen op het water. © archief Annerieke van der Krift

Politiek Heerde wil geen zonnepanelen op Heerderstrand: ‘Zet ze maar op het IJsselmeer’

,,Laat ze de de toiletten maar schoon houden. Een zonnepark aanleggen past niet bij de corebusiness van Leisurelands.’’ Zo keerde Gea Hardam (VVD) tegen zich tegen de plannen van de beheerder van het Heerderstrand om een zonnepark op het water te realiseren. Een overgrote meerderheid van de raad liet het plan vervolgens kopje onder gaan: Leisurelands hoeft het initiatief niet nader uit te werken.

 1. Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’
  PREMIUM

  Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’

  Verdriet is onvermijdelijk bij het afscheid van je geliefde dier. Daar is niets aan te doen. Maar de manier waarop je de (geplande) dood van je metgezel voorbereidt, is wel te sturen. Josephine Woltman Elpers (46) uit Wapenveld deed het bij haar paard Pallas. Ze schreef er het boek Een pluk paardenhaar over. Om andere diereneigenaren te helpen deze weg waardig te bewandelen. Voor zichzelf en voor het dier.
 2. Wolven hebben smaak te pakken in Epe: ditmaal leggen elf schapen van Jan Willem Lagerweij het loodje
  PREMIUM
  VIDEO | KAART

  Wolven hebben smaak te pakken in Epe: ditmaal leggen elf schapen van Jan Willem Lagerweij het loodje

  De wolvenroedel op de Noord-Veluwe lijkt de smaak van schapen te pakken te hebben. Na de aanval op het koppel schapen van Matthew Gorkink vorige week, was het afgelopen weekend raak bij Jan Willem Lagerweij. Vijf schapen waren doodgebeten, zes andere waren dusdanig verwond dat ze afgemaakt moesten worden. Volgens Lagerweij lijdt het geen twijfel: ,,Dit is het werk van de wolven.’’

Veluwe