Legerpredikant Mark Boersma uit Wapenveld gaat na twintig jaar met militair pensioen. Hij heeft een plan voor een bierbrouwerij voor militairen met PTSS.
Volledig scherm
PREMIUM
Legerpredikant Mark Boersma uit Wapenveld gaat na twintig jaar met militair pensioen. Hij heeft een plan voor een bierbrouwerij voor militairen met PTSS. © Henri van der Beek

Predikant Mark (59) uit Wapenveld gaat met militair pensioen, maar blijft kwetsbare soldaten helpen met bierbrouwerij

Van de kazerne in Wezep tot de woestijn in Irak. Onder alle mogelijke omstandigheden heeft Mark Boersma (59) uit Wapenveld de levensverhalen van soldaten gehoord en de dood meegemaakt. Na bijna twintig jaar stopt hij als legerpredikant. De ervaringen uit het leger laten hem niet los.

 1. Geen commerciële partij te vinden: ‘Mogelijk toch woningen op begane grond’ bij nieuwbouw in centrum Heerde
  PREMIUM

  Geen commer­ciële partij te vinden: ‘Mogelijk toch woningen op begane grond’ bij nieuwbouw in centrum Heerde

  Mogelijk komen er toch uitsluitend appartementen op de locatie Van Setten/Van Loenen in Heerde. Anderhalf jaar geleden werd een plan daarvoor nog afgeschoten. Een unanieme gemeenteraad is nu van gedachten veranderd en wil dat de Centrumvisie aangepast wordt. Wethouder Jan Berkhoff belooft dat er begin 2021 een nieuw plan ‘met andere mogelijkheden dan een invulling met commerciële ruimtes’ ligt.
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Veluwe