Volledig scherm
Zware regenval op de A50 bij Heerde: deze auto gleed van de weg als gevolg van de weersomstandigheden. © NewsUnited/Stefan Verkerk

Regenbui verdrijft bestuurder van snelweg A50 bij Heerde

Een automobilist is maandagavond gewond geraakt toen hij tijdens een flinke regenbui van de snelweg A50 raakte. Het eenzijdige ongeluk gebeurde in de buurt van Heerde. 

Vermoedelijk is de wagen gaan slippen, tollen en toen van de weg geraakt. De man raakte nog een lantaarnpaal voordat hij naast de snelweg tot stilstand kwam tegen een boom. 

De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn wagen is later op de avond zwaar beschadigd afgesleept. 

 1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
  PREMIUM

  Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

  Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.
 2. Nieuwe ‘boerenpartij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’
  PREMIUM
  poll

  Nieuwe ‘boerenpar­tij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’

  Veertig jaar na het ter ziele gaan van de Boerenpartij in de landelijke politiek krijgt Nederland een nieuwe partij die zich specifiek richt op boeren. Dat is tenminste de wens van Deventenaar Caroline van der Plas (52) die met haar nieuwe BoerBurgerBeweging mee wil doen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar heeft dit nieuwe initiatief kans van slagen? Politicoloog en historicus Koen Vossen heeft er een hard hoofd in: ,,Misschien moeten ze Bennie Jolink even bellen.”

Veluwe