Volledig scherm
PREMIUM
Dominee en Statenlid Hans van Ark uit Wapenveld richt zich komend jaar meer op de politiek. © Henri van der Beek

Scheiding tussen kerk en staat? Het kan prima samen, vindt dominee en politicus Hans van Ark uit Wapenveld

InterviewScheiding tussen kerk en staat? Dat wordt in het nieuwe jaar eenvoudiger voor dominee en Statenlid Hans van Ark (65). Hij stopt na tien jaar met zijn werk voor de landelijke PKN. De Wapenvelder blikt terug en vooruit aan de hand van de tien geboden.

I) Vereer geen afgoden naast de Heer
,,Tien jaar geleden ben ik door de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) gevraagd om landelijk het missionaire werk op te zetten. Dat is niet anders dan het geloof delen met de wereld. Onze voorouders zijn ermee begonnen, maar later zijn kerken gebouwd met dikke muren, zijn we vooral druk met onszelf en minder met het doorgeven van het evangelie. Het doel was 100 nieuwe groeiplekken, dat zijn er 125 geworden. Ik denk niet: ‘Dat heb ík goed gedaan.’ Het is een teken dat God goed is in Nederland.” 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe