Sloop Zwarte Paard Wapenveld in zicht

WAPENVELD - Als er geen 'onoverkomelijke bezwaren' tegen het plan Zwarte Paard binnen komen, wordt het voormalige horecabedrijf in februari/maart 2017 gesloopt. Dat meldt ontwikkelaar Rob Kamp namens eigenaar Roosdom Tijhuis.

Het nieuwe plan bestaat uit de bouw van zeventien appartementen en een commerciële ruimte aan de kant van de Manenbergerbrug voor de vestiging van daghoreca als een lunchroom. Met de buurtbewoners is het overleg afgerond en nu wordt medio december de omgevingsvergunning aangevraagd en wordt het plan ter inzage gelegd, aldus Kamp.

Appartementen
Het gaat om appartementen van zo'n tachtig vierkante meter met een eigen parkeerplaats op een afgesloten binnenterrein. Een prijsindicatie kan nog niet gegeven worden, daar wordt nog aan gerekend. In het overleg met buurtbewoners is met name aandacht besteed aan het waarborgen van privacy. Het terrein wordt omzoomd met een groene wand van hedera en leilinden en door middel van schuivende panelen aan het gebouw wordt inkijk voorkomen.

Parkeren
In het kader van het plan Zwarte Paard worden aan de Meester Jan van Doesburgstraat nieuwe parkeerplaatsen aangelegd om aan de eisen van de parkeernormen te voldoen. Als het besluit tot sloop genomen wordt, start ook de verkoop van de appartementen. Roosdom Tijhuis verwacht een bouwtijd van circa negen maanden nodig te hebben om het plan te realiseren.

Veluwe