De Jenaplanschool in Hoorn, een buurtschap in de gemeente Heerde.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jenaplanschool in Hoorn, een buurtschap in de gemeente Heerde. © Henri van der Beek

Te kleine school in Heerde hoeft niet te rekenen op definitieve uitbreiding

De Jenaplanschool in Heerde hoeft niet te rekenen op definitieve uitbreiding. Dat zegt burgemeester Jacqueline Koops. Voorspellingen op langere termijn laten volgens haar zien dat het aantal leerlingen gaat dalen.

De basisschool in het buurtschap Hoorn heeft ruimtegebrek. De huidige 122 leerlingen zijn meer dan waarop het gebouw is berekend. Veertig peuters krijgen les in ruimtes die vorig schooljaar nog gebruikt werden als bibliotheek, personeelsruimte en directiekantoor. Als tijdelijke oplossing wordt een noodlokaal bij de school geplaatst. Zeer waarschijnlijk gebeurt dat in de kerstvakantie, maar dat is afhankelijk van de vergunning. 

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe