Militairen zijn het woonzorgcentrum Birkhoven in Heerde te hulp geschoten omdat er door coronabesmettingen te weinig personeel is overgebleven om de bewoners te kunnen verzorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Militairen zijn het woonzorgcentrum Birkhoven in Heerde te hulp geschoten omdat er door coronabesmettingen te weinig personeel is overgebleven om de bewoners te kunnen verzorgen. © Brinkkhoven / Hanzeheerd

Tien militairen staan woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde bij na ziekte van verplegend personeel

Bij woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde zijn zaterdagochtend drie verpleegkundigen van Defensie aan de slag te gaan om het personeel van Brinkhoven te helpen met de verzorging van coronapatiënten en andere bewoners.

Daarmee is Brinkhoven het eerste verzorgingshuis in Nederland dat hulp krijgt van militairen. Het woonzorgcentrum heeft de hulp nodig omdat tien personeelsleden noodgedwongen thuis zitten met een mogelijke coronabesmetting. Bij Brinkhoven zijn ook tenminste 22 van de 70 bewoners besmet met het coronavirus, zij worden verpleegd op een geïsoleerde afdeling. Vier bewoners van het verzorgingshuis in Heerde zijn inmiddels aan dit virus overleden.

Veluwe