Volledig scherm
Dorpshuis De Heerd aan de Grifstraat in Heerde. © Google Streetview

Trouwen in dorpshuis van Heerde? ‘Ga vooraf kijken’

Het Raadhuis in Heerde wordt flink verbouwd. Dus kan een jaar lang niet getrouwd worden in het sfeervolle gebouw. De gemeente komt met een tijdelijk alternatief: Dorpshuis De Heerd.

,,Het advies is om eerst te gaan kijken, zodat je op de trouwdag niet voor verrassingen komt te staan’’, zegt burgemeester Jacqueline Koops-Scheele. De sfeer en uitstraling van het moderne gebouw is volledig anders dan in het monumentale raadhuis. Omdat de gemeentelijke locatie niet gebruikt kan worden, is Heerde verplicht om een alternatief aan te wijzen. ,,Er zijn twee zalen, geschikt voor zo’n vijftig à zestig gasten’’, weet Koops-Scheele.

Eigen locatie kiezen

Voor wie niet in De Heerd wil trouwen, blijft het mogelijk om een andere locatie te kiezen. Dat kan zijn op Kasteel Vosbergen, Vrieze’s Erfgoed of Villa Bakhuis. Bruidsparen kunnen ook een eigen locatie kiezen, mits die aan bepaalde voorwaarden voldoet, zoals openbaarheid en bereikbaarheid. Voorbeelden zijn Villa Welgelegen en de molen in Wapenveld.

In het voorjaar wordt begonnen met de renovatie van het Raadhuis. Die kost 1,8 miljoen euro en duurt een jaar.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe