De gemeenteraad van Heerde zet een streep door de forse verhoging voor de prijs van een parkeerkaart voor gehandicapten.
Volledig scherm
De gemeenteraad van Heerde zet een streep door de forse verhoging voor de prijs van een parkeerkaart voor gehandicapten. © Henri van der Beek

Van duurste naar bijna goedkoopste: Heerde zet streep door fors duurdere parkeerkaart voor gehandicapten

De prijs van een parkeerkaart voor gehandicapten wordt fors lager in Heerde. De prijs voor een speciaal plekje dicht bij huis, werk of andere voorzieningen kost volgend jaar 63,43 euro. Dankzij ingrijpen door de gemeenteraad.

 1. Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’
  PREMIUM

  Het slachthuis is taboe voor Josephine (46): ‘Een paard kan rustig inslapen als je er vooraf goed over nadenkt’

  Verdriet is onvermijdelijk bij het afscheid van je geliefde dier. Daar is niets aan te doen. Maar de manier waarop je de (geplande) dood van je metgezel voorbereidt, is wel te sturen. Josephine Woltman Elpers (46) uit Wapenveld deed het bij haar paard Pallas. Ze schreef er het boek Een pluk paardenhaar over. Om andere diereneigenaren te helpen deze weg waardig te bewandelen. Voor zichzelf en voor het dier.
 2. Ondanks excuses: geen legalisatie voor glamping lodges in Veessen
  PREMIUM

  Ondanks excuses: geen legalisa­tie voor glamping lodges in Veessen

  De gemeente Heerde wil niet meewerken aan het legaliseren van een zestal gloednieuwe glampingtenten op het recreatiepark ’t Lennepserf in Veessen. Ook mogen de op het terrein aanwezige lodges niet gebruikt worden voor zakelijke bijeenkomsten. ,,Alle voorzieningen dienen ten dienste te staan van verblijfsrecreatie”, zo heeft de gemeente in een brief laten weten aan de eigenaren, vader Herbert en dochter Merle Bos.

Veluwe